lydnadshundar

Senaste inläggen

Av Jenny Eriksson - 6 januari 2011 19:21

Här kommer lite filmklipp från ridhusträningen i Trosa på nyårsafton. Jag och Nike jobbade med ff, gå-runt-rutan, rutan och dirigeringsapporteringen. Mitt största mål var att få Nike att känna sig bekväm inne i ridhuset, att vänja sig vid väggarna, underlaget, ljudet och ljuset. Därför hjälpte jag henne lite i vissa situationer, eftersom jag vet att hon blir stabilare av det till nästa tillfälle. Över lag var jag riktigt nöjd med henne, det var 10 månader sedan vi tränade i ett ridhus senast.Ha det gott!


ANNONS
Av Jenny Eriksson - 5 januari 2011 22:10

Jag inser att tiden flyger iväg, och att det snart är dags för tävlingsdebut i eliten. Jag älskar att träna detaljer, men har svårare för länkningarna. Därför har jag idag bestämt mig för att lägga upp en detaljerad planering för tiden fram till tävlingsdatumet, och jag startade med dagens träningspass.


Idag skulle jag träna med Lotta, så hon fick agera tävlingsledare. Jag har tidigare börjat länka ihop de inledande momenten fram till rutan, men idag utmanade jag mig själv med att länka rutan med det moment som jag anser vara vårt svagaste just nu, dirigeringsapporteringen. Jag har inte trott att vi ska hinna få in det momentet tävlingsmässigt i tid, men på senaste tiden har det faktiskt fungerat riktigt bra, så nu har jag tänkt om. Nike hade inga som helst problem med länkningen, utan gjorde båda momenten snyggt. Hon hade inte full fokus på konen, men bra fart och hon stannade snyggt, och hon tog sedan rätt dirigering utan tvekan. Jubel och klang, stooor belöning!  


Eftersom det gick så bra utökade jag genom att börja från inkallningen, länka till rutan och sedan dirigeringsapporteringen. Dålig fart på inkallningen gjorde att jag bröt och började om, sedan gick allt toppenbra! Jag kan alltså konstatera att Nike inte har några större problem med länkningar, det är jag (konstigt...) som måste jobba med att förlita mig på min fina hund! 


Jag avslutade med att belöna konskick i dirigeringsapporteringen, eftersom jag hade på känn att hon gärna ville springa förbi. Där hade jag rätt, och jag fick fela ett par gånger innan hon gjorde rätt. Avslutade med en hel, och skickade henne på vänsterapporten. Hon gick fullständigt på min dirigering, hon såg inte apporten förrän hon kom fram till den. Ändå litade hon på mig, och sig själv, och sprang dit jag skickade henne! Duktiga, duktiga Nike!


I morgon ska vi köra ett pass igen, jag och Lotta, och då ska jag utöka länkningen ytterligare. Nervöst!

ANNONS
Av Jenny Eriksson - 3 januari 2011 12:04

2011 inleddes på ett ypperligt sätt! På nyårsdagens eftermiddag satte jag Nike i bilen och styrde färden mot Hedemora för träning tillsammans med Johanna och Hank, Marie och Sture, och Sara och Grå, som jag inte hade träffat tidigare. Både Hank och Sture hade utvecklats enormt sedan jag såg dem tidigt i höstas! Det ska bli så spännande att följa deras fortsatta träning! 


Jag valde att jobba lite med länkning, det är ju snart dags för tävling... Jag tyckte hon kändes ganska fladdrig, men när jag såg filmen kändes det bättre. Det var inte tipptopp, men inte heller den katastrof jag befarade. FF har alltid varit min akilleshäl, och jag blir så nervös när vi kör det momentet, speciellt i länkning eller på tävling. Jag måste börja lita mer på Nike vid dessa tillfällen. 


På söndagsförmiddagen tog Johanna och jag med oss Nike, Hank och Edda ut på åkern för lite fotografering.


    


Vid tolv på söndagen träffades vi fyra igen på en parkering. Jag fokuserade nu på störningsträning i ff. Marie gjorde verkligen sitt bästa för att störa Nike, men hon jobbade på bra, och blev nästan bättre i ff när hon var tvungen att koncentrera sig så mycket för att utestänga alla lockelser. Kanske något att fundera på när jag kör fram Nike inför tävlingen?


Vi jobbade också med stabiliteten, både i liggandet när jag går ifrån Nike för till exempel inkallning, och i gå-runt-rutan. Jag fick tänkvärda tips från Marie som Nike svarade väldigt bra på, och jag ska fortsätta jobba utifrån dessa fram till tävlingen. 


Helgen var otroligt givande! Träningskompisar är A och O för att utvecklas i träningen, och jag är så tacksam över att jag har så många duktiga vänner att träna med!


Stort tack till Johanna som inhyste mig, och som tog massor med fina bilder på Nike och mig på söndagen! Det här hoppas jag vi kan göra om snart!


    

Fria följet


         

Marie och Sara försöker störa på alla möjliga vis!


  

Stabilitetsträning


Bollen!


        

"Var är min belöning!?"


En vecka återstår av jullovet, och vi ska njuta ordentligt av ledigheten! Det blir mycket lydnadsträning också   


Ha det gott!

Av Jenny Eriksson - 30 december 2010 20:42

Jag tyckte att det var dags att summera året som snart gått. Det handlar mycket om hundträning förstås, men även annat har hunnits med under dessa tolv månader. Här kommer en liten genomgång:


Januari

 • Nike påbörjar sin rehab-träning, och vi kan så smått börja träna lite lydnad igen.
 • Cancern visar sitt fula ansikte på flera olika sätt. Overkligt.
 • Den numera traditionella heldagskursen för Nicholas Waters förgyller denna mörka månad.

Februari

 • Går på förhandsvisning av "Shutter Island".
 • Den riktiga träningen med Nike tar fart.
 • Rotfyllning gräver ett stort hål i plånboken.

Mars

 • Påsklovet spenderas i Dalarna.
 • Filmkamera inhandlas.

April

 • Äntligen träning på gräs!

Maj

 • Tävlingsdebut i klass III för Nike och mig. Det blir ett andrapris.
 • Andra tävlingen i klass III leder till ett förstapris och uppflyttning till elitklass, trots nollad platsliggning.
 • Mammas och pappas hund Kitty diagnostiseras med ett hjärtfel.

Juni

 • Lärarna vinner årets skolmatch i fotboll mot år 9 med 5-4.
 • Besöker SM i lydnad i Karlstad.
 • Lydnadsläger i Köping för Anne.

Juli

 • Värmebölja

Augusti

 • Blodspårsträningen med Dina kommer igång på allvar.
 • Stukar foten under en springtur.

September

 • Skickar in ansökning till talangtruppen.
 • En fin människa somnar in.
 • Blir antagen till talangtruppen.

Oktober

 • Begravning.
 • Talangläger i Dalarna.
 • Bilen äntligen betald, och därmed helt min!

November

 • Maggan får hem sin Asta!
 • Lydnadshelg i Boxholm, för Anne och Lotta.
 • Snön kommer tidigt i år... Och stannar...

December

 • Ny kamera inhandlas, en Nikon D5000.
 • Svenska hejarklacken regerar på NM i lydnad på Stockholms hundmässa.
 • Nike debuterar i utställningsringen, och belönas (...) med en trea. (Som jag blir lycklig över!)


2011 kommer att börja med talangtävling i slutet av januari, vi får se vad det kan ge. Tyvärr fortsätter cancerdjävulen att härja, och även detta år kommer nog att präglas av sjukdomen.


Men i morgon, årets sista dag, väntar ridhusträning tillsammans med Mia, Camilla och Lotta. Det ska bli spännande att se hur Nike fungerar i den miljön.


God fortsättning!

Av Jenny Eriksson - 27 december 2010 19:38

Idag firade vi sen julafton med bror och brorsönerna. Det är inte dumt att dela upp firandet, istället för att stressa runt till olika ställen på självaste högtidsdagen. God mat, trevligt sällskap, Stockholmsspelet (som pappa taxichauffören vann så klart!) och så lite klappar. Inte illa!


  

   Hertha passade på att mysa tillsammans med så många som möjligt!


Vi hann med ett träningspass på kommunens konstgräsplan innan firandet. Planen är noggrant plogad, och jag smet in med Nike. Ingen kom och körde ut oss, så kanske kan man våga gå dit igen. Underbart med lite svikt i underlaget!


Vi tog också en promenad i skogen. Härligt att kunna gå en promenad i dagsljus!


        

Ha det gott!

Av Jenny Eriksson - 24 december 2010 21:52

Så kom den, årets julafton. Vi firade traditionsenligt med besök hos Farmor, följt av Kalle Anka, julbord, fika och klappöppning. Ett stort paket var till mig, och i det fanns en efterlängtad kaffemaskin! Den är nu installerad och testad, med gott resultat!   


Hundarna fick smaska på märgben. Dina lyckades också få tag på "korvskinnet" (dvs plasten) kring julkorven, så nu får vi hålla tummarna att det kommer ut den naturliga vägen... 


Julen kommer att firas en gång till i år, tillsammans med bror och brorsöner. Den som spar den har!   


      Klapparna och dess väktare :)


   Jag med alla mina marodörer!   Syster uppvaktas


              Alla fem hundarna på samma kort!


God Jul till er alla!

Av Jenny Eriksson - 22 december 2010 12:07

Jullovets första dag bjuder på bitande kyla och en och annan snöflinga. Men vi passade på att ta vara på ljuset och tog några härliga vinterbilder.


       Det som göms i snö... är tydligen ytterst spännande!


         Hertha trivs i vinterskrud.


           Jack Frost nipping at your nose :)


   Bästa inköpet på mässan!


   Dina föredrog fårfällen i gungstolen framför snövallarna.


Ha en fin dag!

Av Jenny Eriksson - 19 december 2010 19:05

Lite bilder från vår tripp till Dalarna under luciahelgen. Passade på att prova min nya kamera   !


   Fina Dina tyckte att det var lite väl kallt!

  

   Det gick att busa lite trots allt!


   Vackra Herha njöt av friheten!


   Nike bredvid en av sina hemdragna pinnar :)


   De bästa måste man slita loss!


   Lycka är en mjuk boll :)


   Underbara Nike!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se