lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 13 februari 2012

Nya tag

Av Jenny Eriksson - 13 februari 2012 21:42

Efter en riktigt kass insats på tävlingen i söndags funderade jag en hel del över hur vi ska komma tillrätta med våra problem. Nike gör allt hon ska, men med halva hjärnan inriktad på något annat. Hon kan således alla moment, viss detaljslipning behövs så klart, men det blir sällan några större misstag. Däremot är engagemanget inte helt 100, hon hinner med att registrera både det ena och det andra inrtycket, tycker i alla fall hon själv. Resultatet blir en hel del dk:n, sega sättanden i ff, missförstånd i z:at och fjärren t ex.


Tillsammans med bästa Johanna, vårt stora stöd, vände och bände jag på vårt framtida upplägg på träningar, och vi kom fram till en del kloka saker. Bland annat behöver jag jobba mycket mer på länkningar, och där även belöna upp mellan momenten. Jag ska också försöka överraska henne med belöningar, visa henne att de kan komma när som helst så länge hon jobbar på. Det betyder att jag måste vara konsekvent i att bryta när fokuset och koncentrationen brister. 


Väl hemma på kammaren funderade jag än mer, och jag bestämde att matbelöningen hon får som slutbelöning, det som får hennes ögon att ploppa ut, även ska få fungera som mindre belöning mitt i en träning. Den ska också snos av mig när jag så anser behövas. Idag testade jag detta, och det fungerade galant! Eftersom vi har jobbat så här tidigare tog det inte många gånger av stöld innan Nike fattade galoppen, och sedan jobbade hon frenetiskt för att faktiskt förtjäna sin belöning. Och hon blev rikligt belönad, vid inte mindre än fyra tillfällen fick hon springa till sin slutbelöning för att frossa! (Att hon fick lika mycket mat som tidigare, uppdelat på flera portioner behöver hon inte få veta...) Nu ska jag fortsätta så här, och som Nina med Ember skrev, jag ska lära mig gilla långa länkningar på samma sätt som jag lärt mig dricka kaffe och uppskatta oliver! Så klokt skrivet av Nina!


Ayla får också jobba med länkningar, och idag kunde vi sätta ihop tre moment utan frustration! Jag tror att länkning kommer att falla i god jord hos den gula, bara hon förstår vad som förväntas av henne. Igår tränade vi lite på tävlingsplatsen medan vi väntade på resultatet, och att gulia inte är störningskänslig är i alla fall ett som är säkert. Träd som fälldes, hästar som passerade och andra hundar som skällde påverkade henne inte en milimeter. Jag måste verkligen se till att förvalta det på rätt sätt. Som tur är har vi lite träningar inbokade på olika ställen den närmsta tiden.


Idag har Nike fått dra kedja igen. Jag har inte låtit henne göra det på ett tag eftersom hon har dragit mig på promenader, och det tycker jag har fungerat bra. Men den senaste tiden har jag tittat på Nikes kroppshållning på dessa promenader, och jag inser att hon går snett. Eftersom det är samma snedhet i ff kanske de har med varandra att göra är min tanke. Så jag har beslutat att återgå till kedjedrag ett par gånger per vecka istället. Kanske kan det ge resultat.


I morgon blir det träning med Camilla igen  


Ha det gott! 

 
ANNONS
 
Hanna

Hanna

14 februari 2012 05:39

Uthållighet/länkning är nog viktigare än vad mna tror. Har också sett att störningsträning av alla de konstiga slag, har gett MYCKET bättre fokus hos Bacci, som innan också körde på "halvfart". Lycka till med eran träning. Ni kommer lösa det!

http://www.kennelblagul.blogspot.com

 
Katarina och Fixa

Katarina och Fixa

14 februari 2012 08:04

Tänk vad klurigt det är att få det att stämma på tävling! Och det blir en helt annan grej när hundarna har börjat bli tävlingsvana och liksom vet att NU är det tävling. Fixa som varvar upp sig på tävlingar eller som Nike som har lite av hjärnan någon annanstans. Klurigt men det där löser du nog bra, låter som en bra plan tycker jag! Kram

http://www.helahunderiet.se

 
Nina

Nina

19 februari 2012 15:21

Ja denne utholdenhetstreningen ER virkelig viktig!!
Jeg har samme utfordring som deg på stevner, at Ember gjerne skal ha med seg litt av alt som skjer rundt han. Ser derimot riktig stor skillnad om jeg klarer å putte han i riktig "läge" eller "mappe" før vi går inn på planet. Har jeg fått hjertet hans til å pumpe litt skikkelig gjennom en litt hetsigare oppvarming, fått opp hjertefrekvensen tilstrekkelig, har han ikke den samme gode tiden til å bry seg om alt som skjer rundt ringen...
Tenker du litt på samme sett eller er du redd Nike skal bli för hetsig??

PS: Hadde vært kul å se dere i virkeligheten, deg, Johanna og hundene! :D

http://www.hundehjornet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lydnadshundar med Blogkeen
Följ lydnadshundar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se