lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 21 december 2011

Lovdagar!

Av Jenny Eriksson - 21 december 2011 21:03

Första dagen på jullovet spenderades på allra bästa sättet! Först mötte jag upp Camilla på klubben för lite träning i dagsljus. Fokus ligger just nu på Ayla, eftersom Nike har ett träningsuppehåll. (Vi fuskar lite, och kör boosting på ff, men det är allt  )


Ayla fick ett pass med ff, skiften i olika positioner, rutan-träning, apportering och stanna kvar i sitt och ligg. I bakgrunden fanns en stor störning i form av en skogsmaskin som avverkade träd alldeles bredvid planen, men det påverkade inte den gula för fem öre. Ayla har aldrig varit särskilt störningskänslig, när vi jobbar har hon full fokus på mig. Jag tror att det är en blandning av hennes personlighet och att hon har fått vara med överallt sedan första dagen.


FF fungerar över lag bra. Under en liten tid har hon wobblat lite i position, troligen pga att hon har växt en del och inte riktigt haft koll på kroppen. Nu börjar hon bli rak igen, och håller sin position ganska bra. Halterna i svängarna är på gång. Vi har inte tränat dem så mycket, men just nu står spegeln i vardagsrummet så att jag kan ha full koll på att hon sitter rakt. 


Ordkontrollen för stå-sitt-ligg fungerar riktigt bra! Hon är lite avog mot att lägga sig snabbt i snön, men med tanke på att det bara är andra gången vi tränar i snön är jag ändå nöjd. Hennes bästa är ställandet, men även sättandet är snabbt och rent. Vi har så smått börjat lägga in dem under gång, och även där har det fungerat bra.


Rutan-träningen har gått till så att jag bara har skickat henne på raka skick, mot en punt där hennes belöning finns utlagd. I början har hon sett mig eller någon annan lägga ut belöningen, men vi har också gjort "blinda" skick, dvs då hon inte sett utlägget. Här är hon riktigt bra, springer rakt ut även då hon inte ser belöningen. Min enda fundering är att hon inte alltid tittar på rätt punkt innan jag skickar henne, men hon springer ändå alltid rätt. Jag måste fundera på hur jag ska bemöta det. Idag skickade jag henne genom en utställd ruta. Det måste jag nog göra en del, då hon gärna fokuserar på konerna. Det är bra i längden, för hon verkar ha koll på dem även på avstånd, men jag vill ju inte att hon ska ta en av dem som markör. Efter första skicket fokuserade hon dock på belöningsbollen, som låg ca en meter bakom rutan. 


Apporteringen är faktiskt vår lilla stötesten. Hon har jättefina gripanden, men sedan kommer tugget... Så vi jobbar mycket på att hålla appotrten hårt, annars snor jag den. När jag känner att hon verkligen håller den säkert fär hon en belöning. Det har blivit mycket bättre, så vi fortsätter så. Jag ska även jobba med dummiesarna på samma sätt. 


Att sitta och ligga kvar är inget problem för lilla A. Hon sitter och ligger stadigt, med totalt fokus på mig. Idag fick Camilla börja störa lite smått, och det gick bra. Jag måste dock börja gå med ryggen mot henne då jag lämnar henne, för det är fortfarande svårt.


En liten film på de två första delarna av vår träning blev det (på begäran, Johanna!), och här kommer den:



Efter träning tog vi en promenad, Camilla och jag, och hamnade mitt i en älgjakt! Jägarna var nog inte så glada att vi kom instolpandes där, men det verkade lite konstigt med jakt mitt i motionsspåret.... Tja, ingen kom till skada, alla hundar var kopplade, och vi gick lite fnissande vidare...  


Eftermiddagen spenderades sedan i hundsimmet, både Nike och Ayla fick sig ett pass i bassängen. Ayla äääälskar verkligen att simma där, och när vi väl var klara och nästa hund hoppat i, sprang hon pipande runt bassängen och försökte titta över kanten! Hon tyckte INTE att hon var klar!


Nu njuter vi av att inte behöva ställa klockan till i morgon bitti, och därför inte behöver fundera över när det är dags att krypa till kojs! I morgon blir det badning och klippning av Hertha, sedan ska granen kläs hos mor och far. Men innan allt det hinner vi nog med ett träningspass på klubben!    


Ha det gott!


 
 
Ingen bild

Cattis

22 december 2011 19:05

Ville bara lämna några rader då jag är en ganska ny läsare av din blogg! Tänkte bara säga att det är guld värt när du lägger in dina små filmer, speciellt för en annan som just har kommit in i lydnadsvärlden! ;) lär mig en hel del! Ha en bra Jul! Cattis

Jenny Eriksson

23 december 2011 08:45

Tack! Vad kul att du har hittat till min blogg! Hoppas den fortsätter underhålla dig :) Det är verkligen toppenbra att filma, även för sin egen skull. Man ser saker som är svåra att se annars, både det som är bra och sådant som är mindre bra. Jag ska försöka göra det mer. Ha det gott!

 
Ingen bild

susanne

22 december 2011 20:53

Kul att titta på dina filmer och se utvecklingen av Ayla.Jag är imponerad av hennes fokus.
Ha en bra Jul.Hälsningar Susanne och Tammie.

Jenny Eriksson

23 december 2011 08:43

Tack! Jag är också imponerad av hennes fokus, det har hon haft i sig från dag 1. Nu ska jag "bara" förvalta det väl... :) God jul på er!

 
Johanna

Johanna

23 december 2011 06:40

Duktiga snoorisen!!

http://www.hied.wordpress.com

Jenny Eriksson

23 december 2011 08:41

Bästaste!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards