lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 13 november 2011

Nya tävlingserfarenheter

Av Jenny Eriksson - 13 november 2011 18:25

Tävlade idag på Haninge BK, vår hemmaklubb. Den senaste tiden har vi jobbat mycket med ff och vittringen, och det kunde jag med glädje både se och känna gett resultat! Med en nia på ff och en tia på vittringen kunde jag inte vara annat än nöjd.


Dessutom fungerade alla skiften på gå-runt-rutan, även om Nike tyckte att det var en aning kallt att ligga ner, och inte hade hela tyngden ner i backen. Denna ruta har jäckat oss genom nästan alla våra elittävlingar, så även om den inte var hundra idag kändes det som att vi var på rätt väg.


Den vanliga rutan nollade vi, eller snarare, JAG nollade rutan... Jag ställde Nike på tok för sent med tanke på hennes fart, och hon var långt bakom när hon stannade. Sedan fick jag använda måååånga dk:n för att få in henne i rutan... Den är jag inte orolig för, dock.


Det jag var mest missnöjd med var konskicket till app diren. Vanligtvis är den inte lika bra som till rutans kon, men idag var den fruktansvärt långsam! Hon stannade självmant utanför ringen, varpå jag fick lägga på ytterligare ett framkommando, och DÅ kom farten! Jaja, själva dirigeringen var fin, med bra fart och bra båge. 


Vi avslutade härligt, med tia på hopp-apporten och vittringen, och sedan en nia på fjärren. Hon rörde inte en tass, men domaren tyckte att skiftena var något sega. 


Poäng:

sitt i grupp: 10

platsliggning: 8 (nosar, dk upp)

ff: 9 (segt sätt, snett sätt)

gå-runt-rutan: 8 (ligger inte helt)

inkallning: 9 (ligger inte helt)

rutan: 0

app dir: 7 (tempo, dk, tugg)

hopp-apport: 10

vittring: 10

fjärr: 9 (ngt segt)


Över lag är jag ganska nöjd. Känslan var helt okej, men jag saknade den extra gnistan. På lördag är det dags för tävlingsträning i Kungsör, och i och med den här tävlingen har jag fått idéer om vad jag ska fokusera på där och då.


Det roligaste idag var dock min jobbarkompis och träningskompis Maggans tävlingsdebut med sin årsgamla tollare Asta. De gick ut och vann klass I (en stor klassmed 17 ekipage) med fina 185,5 poäng! Jättegrattis till er, det var ni verkligen värda! Nu är det full fart mot tvåan!!


 Ha det gott!  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se