lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 2 oktober 2011

Apporteringsträning till tusen!

Av Jenny Eriksson - 2 oktober 2011 20:25

Sitter lycklig i min soffa med ett fånigt flin i ansiktet! Tänk att man kan bli så lyrisk över ett träningspass! Hela helgen har varit fantastisk, och jag önskar innerligt att den inte hade tagit slut. 


Johanna och jag styrde kosan mot Alfta på lördag förmiddag för apporteringsträning hos Alf och Malin Nordlund. Fem timmar senare hade vi fått med oss MASSOR med tips, idéer, kloka råd och kluringar. Att allt utgick från mjuka metoder utan fysisk bestraffning kändes så självklart. Hundarna var helt slut, men troligen lika lyckliga som vi.   Alla somnade vi ovaggade på lördagkvällen. 


På söndagen bestämde vi oss för att själva testa några av de idéer vi fått med oss, så vi åkte till Johannas föräldrarhem där det i närheten fanns ett bra ställe att träna, med både skog och fält. Vi la upp en plan och höll oss i det stora hela till den. Och visst kunde vi se en utveckling redan nu! Dessutom kom vi alldeles själva på hur vi ska fortsätta med våra hundar för att lägga den bästa grunden! (Tror vi alla fall...  )


Trots att helgen tog slut kändes bilfärden hem lätt! Nu ska här tränas! Till våren ska vi starta öppen klass igen!


   Två galna labradårer i springtävling!


   Ayla ser på


  Finaste!


  Väntan!


  Hank i dirigeringstagen


  Duktig!


  Stilstudie i dirigeringsskicket


  Med dummyn rätt i mun!


  Hank hjälper till

   Vackraste!


    Även Ayla fick lite apporteringsträning.


Tack till bästa Johanna för en dunderhelg! Och för fina bilder!    


Ha det gott!


  

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

2 oktober 2011 21:47

Tack själv för denna helg och fina bilder! :))

http://www.hied.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se