lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 12 juni 2011

Födelsedagshelg

Av Jenny Eriksson - 12 juni 2011 21:17

Min far och min syster fyller år dagarna efter varandra, så oftast blir det ett gemensamt kalas. Det här året var det lite speciellt så pappa fyllde 60 år!   Han ville fira i lugn och ro, så vi for upp till Dalarna, till vårt smultronställe på åsen. Mor och far har en liten stuga där, medan jag och syster har ärvt den numera lite tilltygade husvagnen, som står bredvid. Tills den faller isär får den stå där och husera oss!    Hundarna älskar att vara där, koppelfria med lek och äventyr från morgon till kväll!


Rebecca och jag kom upp på fredagkvällen, och på lördagmorgonen tog jag med hundarna på en promenad ner till ån. Det är ganska strömt i ån, men på några ställen bildar stenarna små barriärer mot det rasande vattnet, och i dessa inhägnader råder lugnet. Nike går gärna så långt ut som möjligt även där det forsar, så det gäller att hålla lite koll på henne. Morgonen var varm, så alla hundarna strosade lyckliga omkring bland stenar och vatten, tuggade på lite gräs eller hittade en pinne att leka med.


         På vägen hem försvann Nike in i ett snår, vilket inte är så ovanligt. När hon kom tillbaka hade hon något i munnen. Ett gosedjur som någon tappat, tänkte jag, men så såg jag att det var en fågel! Hon apporterade in en duva, fint hållen, men illa medfaren. Den levde nätt och jämt, och jag var tvungen att ta den av daga så den slapp lida. Efter en grundligare koll kunde man se att något inte stått rätt till med fågeln, och att den antagligen varit sjuklig när Nike hittade den. Stolt var hon, och jag kan numera kalla henne varmviltsapportör... (Bilderna är tagna efteråt, jag var inte beredd när hon kom med den "på riktigt"...)


 Hemma igen blev det tedrickande ute tillsammans med mor och far. Några presenter hade pappa redan fått, och de stod fint uppradade på trädgårdsbordet.


           

     På eftermiddagen var det födelsedagsfirande med släkten, moster, kusiner, kusinbarn och vänner var där. Tyvärr bestämde sig vädret för att visa sig från sin mörka och hårda sida, regnet föll tungt från en blåsvart himmel, och åskan gick över oss. Vi fick alla fly in i vårt förtält. Där fick pappa ta emot lite fler presenter, en fin flaska whisky från släkten, och från oss barn, och mamma, en trumpet!  Pappa har under åren berättat att han som liten fick lära sig spela trumpet någorlunda, han hade börjat lära sig noter och kunde på gehör ta ut en låt han hört och spela den, innan han var tvungen att sluta. Redan för ett år sedan hade vi bestämt att trumpet skulle bli 60-årspresenten, och den blev mycket uppskattad! Pappa sa att han ofta funderat på att skaffa en begagnad, men att det inte blivit av. Nu ville han gå en kurs för att damma av gamla kunskaper!


 Vi avslutade födesledagsfesten med ett parti Yatzy, där pappa vann den första omgången  
På kvällen gick jag, syster och hundarna ner till ån igen. Ett kvällsdopp för de fyrbenta innan läggdags är inte fel!


           


Söndagen inledde med regn, och Rebecca och jag var tvungna att ge oss av hemåt när solen väl började visa sig. Hur som helst var det en mysig helg, med smak av sommarlov, lediga dagar, lek och avkoppling! I mitten av juli kommer jag tillbaka, då med utökad familj!


Ha det gott

 
ANNONS
 
Ingen bild

Inez, Anders & Love

4 juli 2011 21:02

Vad kul att ni kommer i juli! Då får vi träffa söta Ayla!

Jenny Eriksson

4 juli 2011 21:47

Absolut! Vi kommer upp nästa vecka!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se