lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 23 april 2011

Sommarlovskänsla!

Av Jenny Eriksson - 23 april 2011 19:13

Årets påsklov har varit en härlig föraning om det stundande sommarlovet! Soliga och varma dagar nästan hela veckan har verkligen lockat fram sommarkänslan i varje liten por!  


Mycket hundträning har det också blivit, med många trevliga träningskompisar. Söndagens träning med Lotta (se bilder nedan) följdes av träff med Mia och Qrossa på Botkyrka BK på måndagen. Det var ett tag sedan vi tränade ihop, och det som då är så kul är att se vilken utveckling de har gjort! Qrossa har så fina detaljer i sina moment, och när de väl får ihop helheten kommer de att sopa banan med alla!   


 Fokusering!


 "Ska vi byta?"


Bästa belöningen!


Efter träningspasset åkte jag med hundarna till Öran för ett dopp i sjön! Nike flög i vattnet efter sin boll, överlycklig över att äntligen få ägna sig åt sin favoritsysselsättning, bada!


 Tjohoo!!


 Dina ville som vanlig leka krokodil, eller haj, eller vad det nu är...

  Bollhämtare  


På kvällen satte jag igång med att bada och klippa Hertha. Det var ett tag sedan, så det tog sin lilla tid, men tillslut stod hon ren och mjuk på trimbordet utan en enda tova!  På tisdag morgon var det Dinas tur. Båda fick korta sommarfrisyrer, så nu dröjer det en stund till nästa gång.


På tisdagseftermiddagen träffade jag Sandra med Jade på Stockholm södra. Jag valde att jobba med platsliggningen, ff, rutan och konskicket i app dir. Nike var så duktig, alert och fokuserad. Jade gjorde riktigt fina saker, och kändes taggad! Kul att se!


 Jade mitt i rutan


Jag la ett blodspår till Dina på tisdagen, det första för året. Det fick ligga ett par timmar, och när jag sedan släppte på Dina på spåret tog hon det utan tvekan. Det gick ganska långsamt, och en aning svajigt, men vi kom fram till slutmålet, och en stolt Dina kunde bära klöven tillbaka till bilen   


 

 Inte så lite stolt! På spaning efter det rådjur som flytt....


På onsdagen mötte jag upp med Camilla och Tista på Haninge BK. Allt som känts bra dagen innan fungerade inte alls den här dagen! Hon var okoncentrerad, låste sig i både gå-runt-rutan och i fjärren. Tillslut kopplade jag upp henne och satte henne vid sidan av planen, en liten time-out kan man säga. När nästa ekipage hade tränat klart fick Nike komma in på planen igen, och nu var det skillnad! Det blev rätt bra tillslut  


På torsdagsmorgonen hade vi en träningsdejt med Kerstin med Onni och Anette med Alice på Stockholm södra. Både Kerstin och Anette är duktiga och erfarna i lydnadsträning, och det är spännande att träna tillsammans med dem. Med Nike hade jag bestämt att träna ett kort ff, gå-runt-rutan med fokus på sättandet och länkning inkallningen från rutan - konskicket i dir app. Nike jobbade jättefint, och jag var så nöjd efteråt! Onsdagens ofokusering var som bortblåst, härligt!


På fredagen tog vi ledigt från träningen. Istället åkte vi till mor och far och latade oss i deras trädgård. På kvällen tog jag med Nike på springtur, det gäller att hålla jämna steg med Ulle nu när hon är på Gotland   ! Sista intervallen på fyra minuter kändes riktigt bra, och jag tyckte att jag kunde fortsätta springa hur länge som helst... nästan...


Idag var det träning tillsammans med bästa Lotta och Siri på Haninge BK. Trots mycket störning i form av skällande hundar, bollar som flög och leksaker som pep jobbade Siri riktigt bra! Nike fick springa fort i inkallning, jobba på stabilitet i fjärren, länka hopp-apportering med vittring (gjorde hon supersnyggt!), och sedan slutbelöning på sättandet i gå-runt-rutan. Efter träningspasset åkte vi åter till mor och far för lite slappande i trädgården. Innan vi åkte hem tog jag med Nike ut i skogen för ett apporteringspass. Det blev ett sök med sju dummies, två minnesmarkeringar (kanonbra!) och ett linjetag (måste jobbas MYCKET på...) 


I morgon väntar träning med Camilla, och lovet avslutas på bästa sätt på måndag med apporteringsträning med Lotta, och kanske även Sandra (hoppas!!). 


Livet är härligt!

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

23 april 2011 20:37

Åh underbara dagar! Vi saknar er i storstan!!!

http://www.hied.wordpress.com

Jenny Eriksson

24 april 2011 16:13

Och vi saknar er! Väntar spänt på uppdatering i morgon!

 
Karin FK

Karin FK

24 april 2011 09:42

Vad härligt det låter med så mycket träning av olika slag!!!!

http://kfk-education.bloggplatsen.se

Jenny Eriksson

24 april 2011 16:11

Tänk om man alltid kunde ha sådana här dagar! Har njutit omåttligt mycket :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lydnadshundar med Blogkeen
Följ lydnadshundar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se