lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 17 april 2011

Påsklovsaktiviteter

Av Jenny Eriksson - 17 april 2011 21:41

Söndagseftermiddagen spenderades på allra bästa sättet, i sällskap med bästaste Lotta i stålande sol i en glänta, med arbetsnarkomanen Nike! Den här gången skulle det apporteras riktiga fåglar, eftersom ett eventuellt jaktprov närmar sig. Nike har aldrig nekat fåglar, men det var länge sedan vi faktiskt använde oss av dem i träningen. 


Vi började med markeringar. Lotta fick gå ut i den något blöta vegetationen och kasta fyra fåglar på ökande avstånd. En gång kallade jag in Nike då jag såg att hon var en aning nonchalant i sitt arbete, men annars jobbade hon riktigt bra. Jag skulle önska något bättre koll från hennes håll på nedslagsplatsen, men hon jobbade upp sig. Markeringar är det som är svårt att jobba med ensam, så det är inte så konstigt att det hamnat lite i skymundan.


Efter det la vi ut ett sök, med fem fåglar i lite varierande terräng. Hon jobbade bra, av det jag såg, men var lite oförsiktig med den första fågeln vid ingången, tuggade en del. Det är inga kraftiga tugg, som lämnar märken på fågeln, men onödiga trots allt. De andra var hon duktig med. En fågel apporterade hon trots att hon hade en gren över ansiktet!



Till sist la Lotta ut fyra fåglar för dirigering. Hon la dem i samma linje som markeringarna varit, fast i en liten cirkel. Även här jobbade Nike på bra, även om det märktes att hon var trött på slutet  .  



Keiko fick också göra både markeringar och sök, och efter avslutat värv åkte vi till en grusplan och körde lydnad med Siri, och lite rallylydnad med Hertha. Vi avslutade med att ta alla hundar till sjön Rudan för lite svalka. Det höll på att sluta i katastrof då jag på hemvägen, strax innan vi nådde bilarna igen kom på att jag glömt hela kameraväskan, med filmkamera och fotokamera, vid sjön! Lotta höll alla hundar medan jag sprang (nästan) hela vägen tillbaka. Som tur var stod den kvar där jag lämnat den! 


I morgon väntar lydnadsträning med Mia och Qrossa! Påsklovet har verkligen börjat bra!

 
 
Ingen bild

Lotta

18 april 2011 09:23

Åh vad många fina ord det är kring mitt namn :) Right back at you !!! Tack för en härlig dag, du glömde skriv att vi åt glass... och chokladboll ;)
Kram

 
Katarina med Fixa

Katarina med Fixa

18 april 2011 10:36

Härliga tider! Vad kul det ska bli att åka på läger ihop igen förresten. Glad Påsk


http://www.helahunderiet.se

Jenny Eriksson

18 april 2011 15:34

Snart är det dags! Ska bli jättekul! Glad påsk!

 
Ingen bild

Lotta

18 april 2011 12:12

Bästaste Jenny :)
Tack själv för en härlig dag, borde göras liknande oftare!
Kram

Jenny Eriksson

18 april 2011 15:33

Nu när dagarna blir varmare kan vi återgå till sommarens aktiviteter! Det blir många, långa, härliga dagar i skog, på fält, vid vatten och på lydnadsplanen!

 
Johanna

Johanna

18 april 2011 19:30

Tjusigt! Duktiga duktiga Nike! Snyggt hon tar dina "hänvisningar" härligt samarbete! :D

http://www.hied.wordpress.com

Jenny Eriksson

18 april 2011 21:48

Tack Johanna! Det känns som det går framåt med träningen :) Nu håller jag tummarna att vi kommer med på jaktprovet den 8 maj :)

 
Matilda

Matilda

19 april 2011 06:20

Vilket härligt teamwork, visst är det skönt att kunna gå ut och köra jakt som lite alernativ till lydnaden :-)

http://www.aquaseers.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Ovido - Quiz & Flashcards