lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 13 februari 2011

Säga vad man vill om denna evinnerliga vinter...

Av Jenny Eriksson - 13 februari 2011 20:24

... men det är vackert i alla fall. Och tack vare det senaste snöfallet har underlaget blivit fungerade för lydnadsträning igen. Inget ont som inte har något gott med sig   !


Idag träffade vi Lotta, Siri och Keiko på en någorlunda välplogad parkering för lite lydnadsträning. Först fick både Hertha och Dina lite välförtjänt uppmärksamhet, Hertha tränades i rallylydnad, och Dina fick göra konskick. Nike fick snällt sitta i bilen och vänta på sin tur. 


  

Hertha är inte så farlig som hon ser ut   


Träningsplanen för Nike var farten i inkallningen, konskick och stegförflyttningarna i ff. Det är främst i bakåtförflyttningen vi har problem. Under passet idag kom Lotta på att det nog handlar om Nikes teknik. Istället för att GÅ bakåt hoppar hon, vilket gör att hon kommer för långt bakom mig. Något att träna på alltså. Inkallningarna gick bra, jag blandade att belöna rena starter med att ställa henne och belöna stadgan där. Jag vill ju att hon ska förstå att bra fart gäller alltid, även när hon misstänker att ett ståkommando ska komma. Även konskicken var bra. Får inte glömma att träna dessa detaljer då och då, även om jag anser att hon "kan".


  

Boll är alltid bra!


Sedan var det dags för Lotta att träna lilla Siran. Hon gör sådana framsteg för varje dag, så kul att se! 


  

Även denna dam älskar sin boll!


Efter att alla hundarna fått sitt träningspass åkte vi till ett öppet fält och släppte lös vilddjuren. Bra träning både för hundar och människor att pulsa i djupsnön! Och så kul att se hur hundarna njöt av att få springa! Ja, nästan alla hundar i alla fall... Dina var inte helt nöjd, men föll till föga trots allt. Att hon inte finns med på bild här beror på att Hertha var nyklippt och tjusig, medan Dina bara hade passerat badstadiet, och därmed inte såg riktigt klok ut bredvid snygga H. Nu har hon dock också fått möta saxen  


        

Vackra Hertha, dessutom i nyklippt vinterskrud. Hoppa kan hon!


          

Underbara hundar i underbar vintermiljö 


      

Siri visade hur hon trotsar gravitationslagen   


Ännu en härlig dag fylld med hundaktiviteter går mot sitt slut. Kan bara konstatera att livet är underbart när man har fantastiska vänner!


Ha det gott!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lotta

13 februari 2011 21:15

Underbar dag med toppen träningskamrat med goa hundar !! Tack för att ni förgyller vår dag !!
Kram

 
Karin FK

Karin FK

17 februari 2011 17:27

Vilka underbart vackra bilder!!! Ser ju jätte härligt ut!

http://kfk-education.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se