lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 16 januari 2011

Vansinniga vinter!

Av Jenny Eriksson - 16 januari 2011 17:44

Jag börjar bli ordentligt trött på denna fruktansvärda vinter! Det är inte kylan eller snön som stör mig särskilt mycket, jag tycker om våra olika årstider och tror att vi uppskattar värmen och solen än mer när den visar sig. Men jag är trött på att det alltid kommer ny snö så fort man har hittat en bra, upplogad träningsyta. Eller så börjar det töa och det blir blött och glashalt överallt. Att veta att det kommer att fortsätta så här ett par månader till är svårt att ta in. 


Som tur är har vi lyckats hyra ett ridhus på lördagskvällar, och igår var vi ett par stycken som körde ett pass. Jag ville ha kul tillsammans med Nike, känna att det var jag och hon ute på planen, så vi gjorde mest saker som hon tycker är kul. Men vi började med gruppmomenten, något jag inte tränat så mycket på länge. Jag har dessutom bestämt mig för att skippa hakan-i-backen med Nike, eftersom hon verkligen inte gillar det vid vissa underlag, som tex i ridhus. Så nu jobbar vi med stabilitet istället. Det gick ganska bra ändå igår, hon var lite orolig, men både låg och satt stilla. Vi kommer att behöva träna mer på det här så klart, men huvudsaken är att hon känner sig någorlunda bekväm. När det var vår tur jobbade vi med ff, gå-runt-rutan, farten i  inkallningen och rutan. 


FF var jag riktigt nöjd med. Hon jobbade bra, även om hon tappade kontakten någon enstaka gång. Hon känns rak i kroppen, och säker i position. Jag hoppas hon känns lika fin på tävling. 


Gå-runt-rutan handlar just nu mycket om att bibehålla fokus på mig när vi gör våra vänstersvängar runt konerna. Nike är en smart hund, och lärde sig snabbt att vi ska svänga vid dem, så hon svänger gärna själv. 


Vid rutskicket ville jag först belöna ett bra konskick, eftersom vi jobbat med farten till konen under veckan som gått. Första skicket stannade hon själv innan hon kom fram till konen, så jag felade henne och skickade igen. Nu hade hon fin fart hela vägen och även en snäv sväng runt, så det belönades stort. Sedan gjorde vi hela momentet. Jag var supernöjd, rutan är ju hennes favoritmoment och det syns. Däremot var hon på väg att sätta sig i rutan på mitt ståkommando, något som aldrig förut hänt. Så efteråt skickade jag henne igen, och belönade ställandet.


I inkallningen hade hon bra fart, så nu får jag se till att fortsätta jobba aktivt med den fram till tävlingen. 


Över lag var jag jättenöjd med träningen. Nike känns på G, hon vill jobba och vekar veta vad som förväntas av henne. Det är så härligt att jobba med en hund som efter en halvtimme/timmes träning bara vill fortsätta, vill göra mer! Underbart!


Idag träffade jag Lotta för ett ytterst kort träningspass. Lotta ville bara träna på att inte träna, så jag körde gå-runt-rutan. Eftersom underlaget var uselt krävde jag inga sättanden eller lägganden, jag ville bara gå runt rutan och belöna bibehållen kontakt. Nyttigt!


Helgen har annars varit riktigt slapp. En begynnande förkylning såg till att jag höll mig mycket till soffan under lördagen, och även idag har det varit favoritplatsen.


Stilstudie på Dina när hon sover. Kanske förklarar ett och annat...

  


Nästa vecka väntar träning inomhus i Riksten och i ridhus   !


Ha det gott!

 
 
Johanna

Johanna

16 januari 2011 18:43

Håller med angående vintern! Vår o sommar nu!

http://www.hied.wordpress.

 
Ingen bild

Lotta

21 januari 2011 14:18

Sitter här och längtar efter kvällen rikstens träning :) har varit o simmat Keiko i morse så har vi bara slappat.. eller ja.. jag har frostat av bägge frysarna, dammsugit, tvättat... och snart prommis :)
Fram med våren!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards