lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 30 november 2010

Lydnadshelg i Boxholm

Av Jenny Eriksson - 30 november 2010 21:35

Helgen spenderades i Boxholms allsportcenter, lydnadsträning för Anne och Lotta stod på schemat. Vädret visade tydligt varför inomhushallar är en fantastisk uppfinning! På lördagen var det smällkallt, näsa och fingrar frös bara man tittade ut genom dörrglipan, medan söndagen bjöd på ymnigt snöande. 


Träningen var som vanligt givande. Jag jobbade mycket med hur vi går in på planen. Vad vill jag ha för känsla när vi tar de första stegen in mot tävlingsledaren? När vi tappar gör vi det just här, så vi måste slipa ordentligt på våra rutiner. Jag måste också hjälpa henne i nya miljöer, stötta henne så att hon kan släppa omgivningen. Ett inte allt för lätt projekt, men vi kämpar på. 


Vi jobbade också en del med länkning. Det är ju snart dags för tävling, och vi måste få ihop våra detaljer till helheter. Det är inte min starka sida, jag vill gärna in och plocka i allt, och har svårt att släppa igenom vissa saker. 


Lite detaljträning blev det i alla fall. Jag måste träna in en ny teknik på fjärren, få henne att tänka ytterligare ett steg bakåt i sittandet. Får se om vi hinner det till tävlingen.


Här kommer två klipp från söndagens eftermiddagspass, länkning mellan FF, gå-runt-rutan, inkallning (inte med på filmen) och rutan. Dessutom länkning mellan två ringar.
Resan hem blev lååång pga snöandet, men när man samåker med en härlig träningskompis gör det inte så mycket   . 


Snälla föräldrarna tog hand om bedlingtoonerna ytterligare en dag, så att jag kunde åka direkt hem utan att passera Jordbro, och de hade skottat min parkering också! Tack för all hjälp!


Nu ska vi väl gå in och anmäla oss till en tävling, tror jag....


Ha det gott!

 
ANNONS
 
Ditte

Ditte

30 november 2010 22:56

Hej! Såg jättetrevligt ut på filmerna, men kunde tyvärr inte se allt, filmen hänger sig av ngn anledning, säkert har det med min dator att göra.
Ska bli kul att följa er också i talanggrupp och annat.
Hälsn Ditte och Abby

http://ditteshundsida.blogspot.com

 
Katarina med Fixa

Katarina med Fixa

1 december 2010 08:17

Snyggt!!!! Var ska du tävla?
Kram

http://www.helahunderiet.se

 
Ingen bild

Jenny

1 december 2010 17:49

Ditte: Tack för fina ord! Filmen hängde sig för mig också, men jag tror det berodde på youtube, nu fungerar den.

Katarina: Tack! Såg bättre ut än det kändes... Tävlingen jag tänker på är talangtävlingen. Det får bli vår premiär. Hur går det för er?

 
Johanna

Johanna

13 december 2010 06:40

Härliga filmer :)

http://www.hied.wordpress.com

 
Katarina med Fixa

Katarina med Fixa

13 december 2010 09:38

Halloj!
När får du jullov?
Kan du träna nåt dagtid måndag, tisdag eller onsdag nästa vecka?
Kram

http://www.helahunderiet.se

 
Ingen bild

Kerstin F.

16 december 2010 20:32

Vad DUKTIGA ni är,jätteroligt att se filmerna.
Lycka Till!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se