lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 14 november 2010

Välkommen Asta!

Av Jenny Eriksson - 14 november 2010 15:24

Idag har jag fått träffa Maggans nya ögonsten Asta! En riktig liten nallebjörn, utan minsta oro eller saknad efter sina syskon, enligt Maggan. Det kommer att bli superkul att få träna tillsammans med det här ekipaget, och att få följa deras framfart på lydnadsplanen   !


Asta i mattes trygga famn.


  

"Titta på mina fantastiskt vassa tänder!" 


  

Mysbjörn!


I fredags träffades jag och Camilla utanför Centralstationen för ett litet träningspass med störning! Jag hade fått tipset att träna på Centralen på talanglägret, och med tanke på det trista vädret passade det utmärkt att hålla till inomhus. 

Vi gick ner till korridoren där upp- och nedgångarna till pendeltågen är, och stationerade vi oss vid en vägg. Vi började med sittande i grupp och platsliggning, hundarna vid ena väggen, vi vid den andra. Människor gick förbi mellan oss, men hundarna fokuserade riktigt bra på oss. Sedan fortsatte vi en i taget, jag tränade FF, gå-runt-rutan och fjärrdirigering. Då och då kom människor förbi, några verkade inte märka att vi fanns där, medan andra stannade upp och tittade en stund. Medan vi gjorde fjärren blev vi fotade, bra störningsträning för mig också! Det är svårt att vara kvar i bubblan när man hör fotoklick bakom en. 

Vi var riktigt nöjda båda två efter passet, och bestämde att det här måste vi göra igen. Är det riktigt dåligt väder någon dag när vi bestämt träning är det absolut ett alternativ att åka till Centralen.


Igår mötte jag upp Mia och Qrossa på Botkyrka BK. Jag hade bestämt mig för att länka eliten i två delar, men efter två försök på den blöta och kalla gräsplanen la jag den tanken åt sidan och tränade Nike i att sitta i blötan. Jag borde ha ändrat min plan vid åsynen av underlaget, men Nike har inte varit särskilt påverkad av blött gräs, så jag trodde det skulle fungera. Efteråt var jag riktigt irriterad på mig själv. 


Idag bestämde jag mig för att åka någonstans där det fanns en grusplan. Dessa brukar vara lite torrare i sånt här väder, och nu ville jag ha ett riktigt lyckat träningspass. Jag åkte till en fotbollsplan där jag och Maggan tränat förut, vid Enskede Gård. För att tända Nike lite tog jag fasta på Mias idé att binda upp Nike vid sidan av planen och träna någon av de andra framför ögonen på henne. Nike och Dina bands upp vid ena målet, medan Hertha fick göra alla roliga saker framför dem, apportering, inkallning, lek med boll och pipleksak. Nike vibrerade nästan där hon satt, att hon ville vara med gick inte att ta miste på! När det sedan blev hennes tur var fokuset benhårt på mig, och hon gjorde allt jag bad om! Här fanns inget från gårdagen kvar! Skönt att kunna avsluta helgen så! 


Ikväll ska vi hem till lilla pappsen så klart, och innan det ska jag gå ett varv i deras elljusspår med Nike i expanderlina.


Ha det gott!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se