lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 7 november 2010

Frisk Nike!

Av Jenny Eriksson - 7 november 2010 08:48

I torsdags träffade jag och Nike djursjukgymnast Charlotte på Haninge Hundhälsa för en grundlig genomgång. Eftersom Nike har sina D-höfter och sin snart ettåriga skada vill jag att ett proffs ska känna igenom henne någon gång om året. Jag kräver mycket av henne fysiskt, och jag vill veta att hon mår bra i det vi gör. 


Charlotte gick igenom Nike från topp till tå. Hon började med en rörelseanalys och fortsatte med att böja och stretcha varje led i hennes kropp, och trycka och känna på de stora muskelgrupperna. Efter en timme hade hon känt igenom hela Nike, och kunde konstatera att hon kändes jättefin, mjuk, töjbar och att det inte fanns några som helst tecken på låsningar eller problem någonstans i hennes kropp. Vi skulle fortsätta som vi gör nu, med viktmanschetter, kedjedrag och simning, samt att gå mycket i skogen. Härligt! Jag ska också börja använda klövjeväskan mera, ett lätt sätt att träna rygg, hals, bål och bakben.


I fredags hade vi tid hos bästa fröken Anne! Vi gick igenom några detaljer som strulat en del, bl a stabiliteten när Nike ska ligga kvar för inkallning, tugget på vittringspinnen och stabiliteten i hakan-i-backen. Vi fick många bra tips, och de har redan börjat ge resultat   ! Vad skulle vi göra utan dig, Anne?!


Igår anmälde jag Nike till Stockholmsmässan! Vi ska inte ställa ut (herregud, vad skulle labbefolket säga om vi stolpade in i ringen!?), men jag vill kunna ta med henne in för miljöträning. Det är en ypperlig möjlighet!


Snart är det dags för lite viltspår och jaktträning.


Ha det gott!

 
ANNONS
 
Hanna

Hanna

8 november 2010 12:12

Det hade varit kul att se en hund som inte är SMÄLLFET, fast jag förstår vad du menar. Vi har oxå anmält, så vi syns där :)

http://kennelblagul.blogspot.com

 
Katarina med Fixa

Katarina med Fixa

8 november 2010 21:56

Halloj!
Vore jättekul att träna ihop!

http://www.helahunderiet.se

 
Katarina med Fixa

Katarina med Fixa

9 november 2010 15:24

Vi har hyrt hallen 10:00-14:00 torsdagen den 25te november. Vore kul om du följde med, men jag förstår om det är svårt att ta ledigt.

http://www.helahunderiet.se

 
Johanna

Johanna

9 november 2010 20:29

Underbart! Skönt o veta att fysiken är på topp :) längtar till nästa helg! Blir kul o träffa er igen :)

http://Hied.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se