lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 3 november 2010

Intensiva träningsdagar med talangtruppen

Av Jenny Eriksson - 3 november 2010 19:23

Så var den äntligen här, träningshelgen tillsammans med landslagsledarna och de andra i talangtruppen! Fredag kl 17:00 samlades vi på Bergsmansgårdens vandrarhem i Grängesberg. Trots att jag lämnade Stockholm tidigt under fredagseftermiddagen och borde haft gott om tid, blev det stressigt den sista biten och jag kom fram precis i tid. Jag hatar att vara sen   !


Efter att ha installerat mig och Nike i vårt rum, gick vi ner till konferensrummet i bottenvåningen. Nike fick ligga kvar i sin bur på rummet. Vi började med en presentation av varandra, och sedan tog Marie Söderström Lundberg över för att prata om fysträning och hållbarhet av lydnadshunden. Det var mycket intressant och givande och något man måste bli påmind om då och då. Vi ställer höga krav på våra hundars prestationer på lydnadsplanen och då måste vi skapa förutsättningarna hos dem. Vi är skyldiga att ta hand om dem på allra bästa sätt.


Kvällen avslutades med tankar och diskussioner om inlärning, och hur vi lyckas både i träning och på tävling.


På lördag morgon åkte vi i samlad tropp till träningshallen Björnidet i Smedjebacken. Vi hade tidigare blivit indelade i grupper om fyra eller fem, och under dagen skulle vi gå igenom fyra moment: FF, inkallning med ställande och läggande, fjärrdirigering och dirigeringsapportering. Inför varje moment samlades hela gruppen runt Lotta, Anders och Anders som gick igenom hur de såg på de olika momenten. Varje ekipage fick ungefär 10 minuter till att arbeta med varje moment medan gruppen hjälpte till med tankar och idéer. Nike skötte sig bra, och vi fick en hel del tips om hur vi ska fortsätta med vår träning.


Dagen gick snabbt och alldeles för snart var det dags att ge sig av till vandrarhemmet igen. Där blev vi bjudna på en fantastiskt god middag, stort tack till personalen på Bergsmansgården! Kvällen fortsatte med diskussioner kring hållbarhet, både under en tävling och under en längre tidsperiod. Vi fick se två svenska ekipage från VM 2006 för att se hur olika man kan föra sin hund genom programmet. Man måste hitta det som passar ens hund bäst. Vi avslutade med lite mingel och naturligtvis fortsatt snack om hundar och hundträning  


På söndagen gav vi oss av mot Björnidet igen, men med en timme extra i bagaget eftersom klockan ställdes tillbaka en timme under natten. Söndagen började med en "mini-tävling" för oss alla, där gruppmomenten, FF, inkallning och apportering ingick. Trots att det var ett kort program blev jag riktigt nervös strax innan vi skulle in på planen. Nike och jag gjorde ganska bra ifrån oss tycker jag, men jag fick också ett kvitto på att vi måste jobba mycket med störningsträning och träning på olika nya och konstiga platser. 


Efter tävlingen var det träning i nya grupper, och den här gången fick vi bestämma själva vad vi ville träna på. Jag valde att lägga mycket fokus på störningsträningen, vi gick FF mot och längs med väggarna, runt hörnstolpar och bakom fotbollsmålet. Nike kan vara tittig till en början, men lär sig snabbt att fokusera på mig. Jag måste fortsätta att träna på många olika ställen, fick bland annat tips om att Centralstationen vid 19-tiden är en bra plats   ! 


Under träningspasset fick vi möjlighet att prata med våra "domare" från mini-tävlingen, Lotta och Anders. De gav oss respons på vad de såg på tävlingsplanen, och hur vi skulle kunna fortsätta vår träning. Detta var otroligt nyttigt och intressant, och jag fick många nya tankar om vår träning.


Även söndagen förlöpte otroligt snabbt och vid 14:30 åkte vi tillbaka till vandrarhemmet för ett avslut och en utvärdering. Vi lyckades också ta en gruppbild på oss alla   !


Jag är så nöjd och tacksam över att ha fått delta i detta läger, och jag hoppas att jag och Nike får vara kvar till nästa tillfälle. Under vintern kommer troligen en talangtävling att anordnas, och vi måste se till att vi är med där! 


Nästa träningsläger som vi ser fram emot är Boxholmslägret tillsammans med Anne och Lotta i slutet av november. Jag har redan nu börjat fundera på hur jag ska använda tiden där på bästa sätt. 


I morgon ska vi träffa en sjukgymnast som ska känna igenom Nike, en slags årskontroll för att säkerställa att Nike mår bra fysiskt. Det är mer än åtta månader sedan Anna gjorde sin koll efter hennes olycka, och jag kände att det var dags för en uppdatering nu.


På fredag är det träningsdags hos bästa fröken, Anne   !


Ha det gott!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se