lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 26 september 2010

Busy!

Av Jenny Eriksson - 26 september 2010 19:40

Den här helgen har flugit iväg, och allt har handlat om hundar! 


Den startade i fredags, då jag mötte upp Lotta vid Lida för jaktträning. Vi började på ett fält med väääldigt högt gräs! Nike fick två enkelmarkeringar, och sedan en dubbelmarkering. Hon har börjar ignorera min närsökssignal, så det måste vi jobba på. Annars jobbade hon bra, fint tempo och någorlunda bra markeringsarbete. Efter det fortsatte vi till en vattendirigering. Lotta gick runt sjön och ställde sig på andra sidan. Avståndet var långt, men man måste ju testa. Först kastade jag en åt Keiko. Han simmade på bra, men var på väg att vända efter halva sträckan. Med lite stöttning och lockning fortsatte han dock, och kunde tillslut återvända med inte mindre än två dummies   ! Sedan var det Nikes tur. Hon kom också nästan halvvägs, men vände och simmade tillbaka till mig. Lotta fick kasta igen, och när Nike kommit nästan halvvägs igen kastade Lotta ytterligare en dummy, för att förstärka dragningen, och det fungerade. Nike fortsatte, hittade sin dummy och simmade tillbaka. Men sedan ville hon inte ut igen, det var för långt, så vi gick runt till Lottas plats istället. Där fick Nike ett vattensök, och ett antal vattenmarkeringar. Hon jobbade jättefint, och vi kunde åka hem nöjda. 


På lördagen träffade jag Lotta igen på Stockholm Södra för ett lydnadspass. Nike fick träna FF, apporteringsdirigering och en länkning av hopp-apporteringen och vittringsapporteringen. Hon var duktig, och det känns som om vi närmar oss elitprogrammet   .


Söndagen började med att Lotta och jag la varsit blodspår till varandra. Vi hade åkt ut mot Sorunda, och hittade ett bra ställe att vara på. Spåren ska ju ligga en stund, så under tiden åkte vi vidare och stannade på ett annat ställe för jaktträning. Vi hamnade på ett kalhygge, vilket var bra för mig, då kan jag tydligt se hur Nike jobbar. Hon fick två enkelmarkeringar med dummies till att börja med. Den första gick klockrent, medan den andra fick Lotta kasta om. Även då hade hon problem, och det syntes tydligt att hon inte tar mina visselkommenderingar alls. Måste alltså jobba på dem.  Sedan kastade Lotta två enkelmarkeringar med fågel. Dessa fungerade bättre, och hon jobbade med mer intensitet. Efter en paus för hennes del fick hon ett sök på nära håll för att träna närsökssignalen. Vi avslutade med en dirigeringsuppgift där tre dummies fanns utlagda som en solfjäder. Vi dessa skick lyssnade hon riktigt bra på mina visslingar, så vi avslutade positivt, och hon fick sin mat. 

Spåren hade fortfarande inte legat tillräckligt länge, så vi tog med alla hundar på en skogspromenad. Nike och Siri hade jättekul tillsammans och sprang som två tokar i terrängen   !

Vi åkte tillbaka till våra blodspår. Dina spårade lugnt och noggrant, endast vid ett tillfälle tappade hon ordentligt, men med lite vägledning kom hon på rätt spår igen. Bra träning att gå någon annans spår!


Nu ligger respektive sitter vi i soffan och njuter av den trötthet en hel dag i skogen ger   !


Det har varit en härlig helg, och i morgon är det åter måndag. Tiden går så fort! Men jag väntar fortfarande på svar angående talangtruppen.... Har börjat misströsta lite måste jag säga  .


Ha det gott!

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

27 september 2010 20:20

Kanonhelg ju! Hoppas jag hittar boende/jobb då kan jag vara med på era bra träningar ;) Nu behöver du inte vänta längre! Tjoho! går o flinar o är glad för er skull!

http://www.hied.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se