lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 18 september 2010

Träningsutveckling

Av Jenny Eriksson - 18 september 2010 19:05

Igår hade vi tid hos vår lydnadsguru Anne igen. Förra gången tittade vi på samtliga moment i eliten, nu koncentrerade vi oss på dirigeringsapporteringen och inkallningen.


Dirigeringsapporteringen är det moment som känns minst klart, och däri finns ett par olika problem. Dels springer hon förbi konen vid konskicket, apporterna drar för mycket. Dels vänder hon ibland upp mot mittenapporten. Jag kan stoppa henne i dessa lägen och dirigera om, men jag vill ha mer säkerhet i vändningarna. Anne hade, så klart, tips för båda våra svårigheter, och dessa ska nu tränas stenhårt till nästa träff.


I inkallningen handlar det om fart. Det är inte så att hon är speciellt långsam, det är egentligen fin galopp och jämnt tempo på alla sträckor. Men gnistan saknas tycker jag, trycket i galoppen finns inte där, det känns lite avvaktande. Och Anne höll med. Nikes explosivitet kommer inte igenom, och det borde den göra. Så vi jobbade med konkurens, dvs bakom mig och även bakom Nike finns en bollkastare, och är inte Nike tillräckligt explosiv i inkallningen snor jag den. Att det finns en bakom Nike också beror på att den senare ska användas till ställandet och läggandet, och hon måste vänja sig vid att den finns där redan nu. Hon ska alltså inte veta vilken bollkastare som blir belöningen. På en gång såg vi skillnad i tryck och tempo, dessutom kunde man se hur mycket hon gillade den här övningen. Nike är tacksam på det sättet att hon inte heller lägger av om man pressar henne, utan hon fortsätter tills hon stupar. Finns det bara en boll eller en burk mat så...    


Till sist tittade vi också på fjärrdirigeringen. Nike gör supersnygga skiften om jag använder bollkastarern som belöning, men problemet har varit att hon låser sig på den och gör inte första skiftet. Då blir det ju knas liksom... Men vi testade med att jag bara hade bollen i fickan, och genast blev det bättre. Inga problem med första skiftet, och sedan snyggt bakåtsättande, liksom ligg från stå (som har varit de svåraste).  Man är så upplyft efter att ha varit hos Anne, och jag kände det som att jag hade lösningarna till alla våra problem. En skönare start på helgen har jag svårt att tänka mig   !


Idag var vi till klubben en sväng. Det har regnat hela dagen, så lilla planen var väldigt blöt. Bra träning, eftersom hon måste fixa alla slags underlag och väderlekar. Vi gjorde bla inkallningsövningen, och den kändes bra. Vi tränade även FF, konskick och rutan, och fjärrdirigeringen. Sedan tog jag bara med mig Nike på en skogspromenad. Bedlingtoonerna skulle inte uppskattat de våta markerna, och det är skönt att endast kunna ägna sig åt Nike även på promenader då och då.


Ikväll ska hon få behandling med novafonen, något hon älskar! När jag tar fram fällen hon ska ligga på och sätter in sladden till apparaten i kontakten kommer hon fram och sätter sig hos mig. Under själva behandlingen slappnar hon av fullständigt, ligger med slutna ögon och bara njuter! Efteråt får jag väcka henne, hon ligger gärna kvar så länge som möjligt.


Min träningskompis och kollega Margareta har idag blivit med valp! Eller, den har precis fötts, så nu följer åtta veckors väntan. Men nu vet hon i alla fall säkert att det blir en valp. Jätteroligt! Jag saknar våra träningspass, de gav så mycket och var så kul. Men snart kan vi komma igång igen. Till vintern kanske...


Fortfarande inget svar angående talangtruppen....


Ha det gott!

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

20 september 2010 21:07

DET lät som en riktigt bra träning!! :)) Du måste säga till när ni ska tävla, vore kul o kolla då :) Hörs!

http://www.hied.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se