lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 14 februari 2010

Mycket göra

Av Jenny Eriksson - 14 februari 2010 17:52

Det har varit ett par hektiska dagar, med simning, träning och kurs. Nu är det söndagkväll, och lugnet breder ut sig.


I torsdags simmade jag med Nike själv för första gången. Det gick ganska bra, även om jag blir nästan lika blöt som Nike  ! Jag hittade en bra teknik för att få henne till en rytmisk simning mot slutet, så jag ska använda mig av den i morgon, när det är dags för nästa simning.


På fredagseftermiddagen åkte jag upp till HBK och tränade. För första gången sedan olyckan gjorde jag en apportering, metallen. Jag var lite orolig eftersom vi tidigare jobbat hårt med snygga gripanden, och kanske skulle dessa kunna falla bort ur lilla hundens tankar efter så långt uppehåll? Men de satt som en smäck! Så snygga gripanden så att jag nästan blev tårögd! Tyvärr visade hon inte riktigt upp dem på kursen med Anne, men jag såg att dem!


Vi har satsat hårt på träningen med platsliggning och hakan i backen. Nästan varje kväll går vi ut utanför huset och gör en platsliggning. Belöningen är maten, och det har gett resultat. Ikväll kunde hon ligga två minuter, även om jag fick lägga om henne ett par gånger då hon lyfte på huvudet när folk gick förbi. Jättebra träning!


Nu är det matdags för mig, korv och makaroner!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se