lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 19 juni 2009

Hundgalen?

Av Jenny Eriksson - 19 juni 2009 11:18

Jo, visst är man lite hundgalen om man utan att tveka ger sig ut i ösregn för ett träningspass i lydnad. Men man måste ju träna i alla möjliga (och ibland omöjliga...) väder om man ska kunna tävla i de samma. Så, punktligt klockan 17.00 möttes jag och Maggan på Stockholm Södra för att putsa på detaljer. Maggans Kasper hade jobbigt med rutan dagen innan, så för henne stod det på programmet, medan jag ville jobba med störning på fria följet bland annat. Trots att regnet strilade över oss visade sig varken Nike eller Kasper särskilt störda av det. Kasper ville inte gärna sätta sig snabbt, men gick fint, och den här dagen fungerade rutan bättre.


Nike gick också bra. Lite påverkad av Maggans störningar blev hon, men hon gick direkt tillbaka i koncentration igen, vilket gladde mig. Vi får fortsätta kämpa med detta. Ställandena på inkallningarna var jättefina, liksom apporteringarna. Jag blandar metallapportering med vanlig apportering, och nu fungerar båda bra. I början tyckte hon att metallapporten var lite äcklig, hon håller apporter löst och blir ganska slemmig i munnen, vilket gör apporterna hala, och det gör momentet lite läskigt . Men på träningspasset igår kunde man se att hon slöt till ordentligt kring speciellt metallapporten. Visst är man lite nördig som kan jubla över en sådan detalj:).


Idag är det midsommar, men innan firandet ska vi iväg på ett nytt träningspass. Kanske blir det ett dopp i det blå också, för de fyrbenta vännerna alltså.


Glad midsommar!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lydnadshundar med Blogkeen
Följ lydnadshundar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se